Suasana Hari Raya Aidilfitri 2017

Assalamualaikum buat semua pembaca blog Wafa yang budiman....

Seronok tengok ramai di kalangan kawan-kawan Wafa update status dan gambar dalam FB. So... hari ni baru Wafa berpeluang untuk update entry berkenaan Raya Wafa semasa 01 Syawal hingga 03 Syawal yang lalu.



Di pagi 1 Syawal, Wafa beraya di rumah MakLong Wafa di Port Dickson. Seperti kebiasaan ramai, selepas sahaja selesai solat sunat Aidilfitri, kami bermaaf-maafan antara satu sama lain. Kemudian, barulah sesi fotografi bersama-sama diambil di taman bunga rumah maklong. 

Cantik kan gambar-gambar tu!! Gambar-gambar ni semua diambil oleh kakak dan abang saudara Wafa yang memang minat dalam bidang fotografi. Siapa lagi kalau tak Angah LeYa dan Abam Otomen Taro kite tuh... Pemandangan di taman bunga rumah maklong pun sangat cantik dan menjadikan gambar kenangan di pagi Syawal sungguh mempesonakan.

Jom kite tengok lagi gambar-gambar menarik Wafa di hari raya.

Wafa bergambar bersama kakak Eisya dan Adik Amrina serta ibu Wafa...



Gambar keluarga MakNgah Wafa di hadapan rumahnya...

Gambar keluarga MakSu Wafa yang pagi 1 Syawal di Perak...
 Raya kedua, Wafa berjalan ke rumah sanak saudara yang terdekat. Tradisi keluarga kami sejak dulu. Konvoi Raya pada Hari Raya kedua. Memang sangat meriah sebab akan ada berpuluh kereta dari kami sekeluarga menyusuri jalan raya pergi beraya dari rumah ke rumah.

Jalan-Jalan Raya Rumah Mak Anjang

Di rumah TokWan dan Wan Induk di Tampin, NS
Seronok kan bila menjelang raya ni... Ramai-ramai bersama adik-beradik dan saudara pergi beraya. Paling best, dapat duit raya. Hehehehe.... Okay lah sampai di sini saja yang dapat Wafa coretkan... Sehingga bertemu lagi dalam entry yang akan datang ye... Tata titi tutu...

3 comments:

Faizol Hafizi said...

Huntunglaahhhhh dapat duit rayaa....
Hahahahaha...

LeYa n Otomen Taro said...

Alhamdulillah...
Selamat Hari Raya Aidilfitri..

Anonymous said...

Selamat Hari Raya Wafa...
Cantik gambar.. Meriah tengok..

Recent

recentposts

Random

randomposts